Tradició de la cuina Tarragonina

El local on ara estem va ser inaugurat fa més de 50 anys per la iaia Angeleta.
Ningú confiava que aquella petita dona arribada d’un poblet de Lleida pogués tirar endavant aquell negoci a la ciutat de Tarragona.
Un pescador li va dir que aquell negoci se n’aniria “a pique”… la iaia ja tenia el nom, BAR  QUET.  Abans havia estat una carboneria i envasadora de sifons just al costat de la fàbrica de gas que ha donat nom al carrer. La iaia va estar al capdavant del bar on servia cafès i copes amés d’envasar sifons, gasoses i taronjades.

Quan els pares es van casar es van fer càrrec del Bar Quet, la Carme filla del Serrallo cuinava i el Jaume s’encarregava de la barra. Durant aquells anys l’activitat del local va anar patint canvis, convertint-se també en seu del Club Billar Tarragona i el Bingo del Club Gimnàstic de Tarragona.

Va ser al 1992 quan els dos nets ens vam fer càrrec del negoci familiar, poc temps més tard la evolució natural ens va portar a convertir el Bar Queten RESTAURANT BARQUET i actualment en BARQUET TARRAGONA.

Ara, al 2017, hem celebrat els 25 anys de la Tercera Generació de la Cuina Tradicional de Tarragona.

Els focs del restaurant, desde fa tres generacions, reprodueixen fidelment els plats de la Cuina Tradicional de Tarragona, entre alguna altra aportació.

David Solé i Torné

Cap de cuina

(Tarragona 1967)

Després d’estudiar a l’Escola de Restauració i Hostalatge de Barcelonava dedicar un temps a fer diferents estades profesionals a restaurants i hotels d’arreu del món, Mèxic i Cuba entre d’altres.L’any 2007 obté el certificat profesional de Sommelier per la U.R.V.de Tarragona. Ha escrit deu llibres, un va obtenir un reconeixement  estatal i “El Té y la Cocina Mediterránea” va estar declarat com a millor llibre de te del món de l’any 2011. Actualment és colaborador habitual de Catalunya Ràdio i  ha fet diversos programes per a la Televisió de Catalunya,  la Televisió Espanyola i el Canal Cocina. A més ha col·laborat en altres mitjans de comunicació d’arreu del món.

Fidel Solé i Torné

Cap de sala

(Tarragona 1964)

Va estudiar a l’Escola d’Art i Disseny de Tarragona. Després de dedicar-se durant uns anys al disseny industral, va aceptar el repte de fer-se càrrec de la sala del restaurant, modernitzant el servei i l’atenció als clients, des del primer moment va tenir clar que calia tenir una bona bodega i un tracte especial amb tota la gent que visités el local. Durant aquests anys a continuat amb la seva vocació d’artista i alguns dels seus quadres es poden veure penjats a la paret del restaurant.

Contacta amb nosaltres