menjar

gal012miniEls focs del restaurant, desde fa tres generacions, reprodueixen fidelment els plats de la Cuina Tradicional de Tarragona, entre alguna altra aportació.
Una altra obsessió, recuperar plats! La carta n’es testimoni.
La estructura de la carta és singular, hi ha un primer apartat que anuncia Per a compartir on es troben racions justament per a gaudir-ne plegats: coques, tripa de bacallà, bolets, popets, gambó, musclos, cloïsses, ostres, cananetes, calamars, sepietes, gambes, etc. Després Els Formatges, de variats indrets i composicions. Es canvien sovint i es poden menjar al començament de l’àpat. A l’altre full, a la dreta, en primer lloc hi ha Els entrants, aquí s’hi troben les amanides i les hortalisses ecològiques, els fideus rossejats i els arrossos quan no fem les jornades.  Són una de les especialitats, n’hi ha de negre, amb sepietes, amb bacallà, amb rap i carxofa, amb bolets, de romesco amb tonyina, caldós amb rap, de llomàntol, d’ostres i de cabra de mar, entre d’altres. A sota l’altra especialitat Plats forts, alls i pebres, alls cremats, romescos, bacallà, suquets, calderetes, balandres i una mica de carn a la planxa. En una carta a banda que us portaran després hi ha les Postres artesanes, fetes a casa com una “mousse” cuita de xocolata amb gelat de fruitetes del bosc, un timbal de poma i ametlla amb gelatina de yogurt, gelat de Chartreuse, flam del mateix licor, sorbets, cremes gratinades, trufetes, pastís de formatge…. Postres sencills però amb una forta personalitat. També hi ha Altres postres, opció molt important pels que s’estimen més un iogurt, una mica de fruita fresca o la fruita seca de sempre. Aquesta carta acaba un altre cop amb Els Formatges i a la dreta, un altre cop, una gran llista amb els nostres vins dolços.
Els plats de la carta varien a diari depenent del que porten les barques del Serrallo, que barrejat amb verdures o llegums de proximitat, amb suc, amb oli d’oliva Verge Extra de Siurana o amb brou i sempre amb poc greix, donen un menjar sa, equilibrat i sobretot Tradicional de Tarragona.

BARQUET TARRAGONA FORMA PART DE LA FUNDACIÓ INSTITUT CATALÀ DE LA CUINA©2009.